Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Με το μωρό στην πλάτη σε μάρσιπο αγκαλιάς τύπου Mei tai

Το mei tai είναι πάντα πολύ άνετο, αλλά ειδικά όταν φοράω το μωρό μου στην πλάτη, λατρεύω την ευκολία και την άνεση που μου προσφέρει!
Με το μωρό στην πλάτη σε μάρσιππο αγκαλιάς - mei tai
Με το μωρό στην πλάτη, είμαι εντελώς ελεύθερη μπροστά, ακόμα και για εργασίες που δεν είναι τόσο «φιλικές» για τα παιδιά (π.χ. μαγείρεμα πάνω από κατσαρόλα, κόψιμο σαλάτας με μεγάλο μαχαίρι, κλπ.). Βεβαιώνομαι έτσι ότι τα μικρά χεράκια μένουν μακριά από επικίνδυνα αντικείμενα! Όταν το μωρό είναι ψηλά και κοντά στο σώμα μου, είναι μια εξαιρετικά άνετη θέση, δεν επιβαρύνει καθόλου τη μέση μου και θα μπορούσα να φοράω το μωρό μου πολλή ώρα χωρίς να κουραστώ. Αλλά και για το μωρό μου, αυτή η θέση έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: από εκεί, βλέπει πολύ άνετα πάνω απ’ τον ώμο μου και γι’ αυτό τα περισσότερα μωράκια πάνω από 3 μηνών είναι πολύ ευχαριστημένα στην πλάτη της μαμάς! Άλλωστε, εκεί μπορούν άνετα να κοιμηθούν όταν κουραστούν.
Στο παρακάτω βίντεο είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να φορέσει το μωρό του στην πλάτη με mei tai. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι σε κανένα σημείο δεν χρειάζεται να «ισορροπήσω» το μωρό στην πλάτη μου. Αντίθετα, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, έχω τη δυνατότητα να κρατάω το μωρό μου. Έτσι, ακόμα και γονείς με μικρή εμπειρία στο babywearing, μπορούν να φορέσουν το μωρό τους στην πλάτη νιώθοντας ασφάλεια συνεχώς.
1. Περνάω τις μακριές ράντες κάτω απ’ τις μασχάλες του μωρού (τυλίγοντας το mei tai γύρω απ’ την πλάτη του) και τις κρατάω μαζί μπροστά στο στήθος του. Στο βίντεο ξεκινάω με τη Ρέα όρθια. Ωστόσο, με ένα μικρότερο μωρό, θα μπορούσα να περάσω τις ράντες κάτω απ’ τις μασχάλες του ενώ το κρατάω αγκαλιά ή αφού το ξαπλώσω πάνω στο mei tai σε ένα κρεβάτι.

2. Με το ένα χέρι κρατάω το μωρό απ’ τις ράντες μπροστά στο στήθος του και με το άλλο υποστηρίζω το βάρος του για να το σηκώσω πάνω απ’ τον ώμο μου.

3. Μοιράζω τις δύο ράντες, κρατώντας κάθε μια πάνω απ’ τον αντίστοιχο ώμο μου και στη συνέχεια τις κατεβάζω προς τα κάτω, όπου τις στηρίζω ανάμεσα στα γόνατά μου. (Εξακολουθώ έτσι να κρατώ το μωρό στη θέση του).

4. Περνάω τις κοντές ράντες ανάμεσα στα πόδια του μωρού (φτιάχνοντας έτσι το «καθισματάκι» όπου θα καθήσει) και τις δένω μπροστά μου (ψηλά, πάνω απ’ τη μέση μου).

5. Κρατάω πάντα τις μακριές ράντες τεντωμένες. Είναι σημαντικό να μην τις χαλαρώσω, ώστε να μην αφήσω το μωρό να «κατέβει» χαμηλότερα στην πλάτη μου.

6. Τις περνάω κάτω απ’ τις μασχάλες μου προς την πλάτη του μωρού, τις σταυρώνω πάνω απ’ τα πόδια του, τις περνάω κάτω απ’ τα πόδια του και τις φέρνω μπροστά για να τις δέσω.
Για να κατεβάσω το μωρό, η διαδικασία είναι εξίσου απλή:
Με τα ψώνια στα χέρια και το μωρό στην πλάτη!
Πώς σας φαίνεται; Δεν είναι πανεύκολο;
Η μέθοδος αυτή, είναι κατάλληλη για μωράκια που στηρίζουν καλά το κεφάλι τους (περίπου από 3 μηνών και πάνω).
Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και άλλοι τρόποι για να φορέσεις το μωράκι σου με μάρσιπο αγκαλιάς τύπου mei tai, υπάρχουν εδώ.
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

υ.γ. Ευχαριστώ πολύ την Κατερίνα και την Παυλίνα για την υπέροχη φωτογραφία τους κατά το πλύσιμο των πιάτων! Είστε πάντα κούκλες!


Διαβάστε επίσης:
Στην πλάτη με μικρό μωρό

3 σχόλια:

mamma είπε...

Πολύ γουστόζικο το bebeμοντέλο :))))
Και το δέσιμο απλό και γρήγορο!

Φωτεινή είπε...

Στέλλα μου γειά!
Τέλεια ανάρτηση, για μια πολύ ωραία θέση!

Δεν ήξερα αυτόν τον τρόπο και σίγουρα θα τον δοκιμάσω!

Είναι η πιο βολική (κατά τη γνώμη μου) θέση, ειδικά για μεγάλες βόλτες.Και τρελλαίνει τη μικρή Στελλίτσα, γιατί μπορεί και βλέπει τι γίνεται απο ψηλά!

Όμως, πάντα έχω την εξής απορία-φόβο: Σε αυτή τη θέση, αν κάνει το μωρό κίνηση προς τα πίσω, να τεντωθεί δηλ. και να γύρει την πλάτη προς τα πίσω, δεν έχει φόβο να πέσει?Τα χεράκια της τα έχει πάντα έξω, όπως ακριβώς έχεις τη Ρέα εσύ και την έχω πολύ ψηλά, να βλέπει πάνω από τον ώμο μου. Ο άντρας μου με κοροϊδεύει για την απορία μου και λέει δεν μπορεί να πέσει...

Φιλιά πολλά!!

Evita T. είπε...

Kala super! Mexri kai emenas ths asxeths mou fainetai eukolo! Anupomonw na to dokimasw!

filia polla!