Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Με μωρά - αστεράκια στο 2010!

Ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, εύκολα και δύσκολα, ζόρια και τυχερά, το 2010 είχε απ' όλα! Με τα Αστεράκια μας όμως μαζί, όλα ήταν καλύτερα, ε;

Μερικά απ' τα ωραία του 2010 σε ένα βιντεάκι που έγινε στα γρήγορα... Άλλωστε τώρα κοιτάμε μπροστά!


Με πολλά ευχαριστώ και ευχές!
Καλή χρονιά σε όλους!

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Με ευχές!

Από τα Χριστούγεννα του 2006 (με το Βασίλη μου, 7,5 μηνών)...Με το γιο μου, 7,5 μηνών σε ring sling, πριν από 4 χρόνιααπό τα Χριστούγεννα του 2007 (με τη Ρέα μου, 1 μηνός)...
Με τη μεγάλη μου κόρη, πριν ακόμα σαραντίσει, σε ring sling, πριν από 3 χρόνιαως τα φετινά Χριστούγεννα του 2010 (με την Ηλιάνα μου, 5 μηνών)...
Με τη μικρή μου κόρη, 5 μηνών, φέτος τα Χριστούγεννα...η καρδιά μου γεμίζει αγάπη και χαρά!
Και ψιθυρίζω στον εαυτό μου με κάθε ευκαιρία: "Να θυμάσαι αυτές τις στιγμές..."

Με τις καλύτερες ευχές μου για όλους σας! Χρόνια Πολλά και να περάσετε τέλεια!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Με τα μάτια του μωρού

Ακόμα κι αν δε μιλάτε τη γλώσσα που μιλούν οι μαμάδες στο παρακάτω βίντεο, νομίζω ότι είναι τόσο εύγλωττο! Στο πρώτο μέρος του βίντεο: τι βλέπει το μωρό μέσα από το καρότσι. Στο δεύτερο μέρος του βίντεο: τι βλέπει το μωρό απ’ την πλάτη της μαμάς του! Αξίζει πραγματικά να το παρακολουθήσει κανείς ως το τέλος!

Το βίντεο στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=zga_mW9vqnE

Θα είχατε ίσως διαβάσει πρόσφατα ένα άρθρο που αναφερόταν στο στρες που προκαλεί στα μωρά το να βρίσκονται σε καρότσι που δεν κοιτάζει προς τη μαμά (γιατί δεν μπορεί να αντιληφθεί την παρουσία της στη διάρκεια της βόλτας).
Κάποιες φορές, ακόμα και όταν το καρότσι βλέπει προς τη μαμά, το μωράκι δεν καταφέρνει να έχει αυτή την «οπτική επικοινωνία» μαζί της, είτε γιατί είναι σκεπασμένο ως επάνω με σκίαστρα ή με κουβέρτες, είτε γιατί ο ήλιος είναι κόντρα, είτε γιατί η μαμά πρέπει να κοιτάζει το δρόμο και όχι το μωρό.

Όσοι έχουν μωρό και χρησιμοποιούν καρότσι, λένε συνήθως μια απ’ τις παρακάτω δύο φράσεις:
είτε «Δεν το θέλει καθόλου! Πολύ συχνά καταλήγω να κουβαλάω το μωρό στα χέρια και να σπρώχνω ένα άδειο καρότσι
είτε «Κανένα πρόβλημα! Με το που το βάζω στο καρότσι και ξεκινάμε να πάμε βόλτα κοιμάται αμέσως
Προσωπικά, αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η βόλτα αν το μωρό κοιμάται πάντα σε όλη τη διάρκεια... Μια φίλη μου μου περιέγραφε πως η νταντά που κρατάει το μωρό της όσο εκείνη είναι στη δουλειά, «το πάει συνέχεια βόλτα με το καρότσι για να κοιμάται και να μην το απασχολεί».

Η βόλτα με το μωρό στο μάρσιπο του προσφέρει τόσα πολλά ερεθίσματα!Εμένα μ’ αρέσουν πολύ οι βόλτες! Με όλα μου τα μωρά, από τις πρώτες μέρες της ζωής τους, βγαίνουμε βόλτες καθημερινά, βλέπουμε χρώματα, μιλάμε με κόσμο, με άλλα παιδάκια, με περαστικούς, αισθανόμαστε τον αέρα, μυρίζουμε τα δέντρα, τα λουλούδια, το χώμα μετά τη βροχή. Και όλα αυτά τα βλέπουμε μαζί, από το ίδιο επίπεδο!
Πόσες φορές έχω δει μαμάδες να δείχνουν στα μωρά τους «Κοίτα το σκυλάκι!», ενώ το μωρό από κει που βρίσκεται δε βλέπει παρά το σκέπασμα του καροτσιού!

Μη με παρεξηγήσετε, μπορεί εγώ να μην το χρησιμοποιώ (δε με βολεύει άλλωστε), αλλά θεωρώ ότι ένα απλό, ελαφρύ καρότσι είναι κάτι που θα χρειαστεί κανείς. Θα βρεθεί κάποια στιγμή που η μαμά θα κάτσει κάπου έξω για καφέ ή για φαγητό και το μωρό θα κοιμάται στο καρότσι, ή που θα φοράει το μικρό μωρό ενώ σπρώχνει το μεγαλύτερο στο καρότσι όταν έχει παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας. Πάντως, ο σκοπός μιας βόλτας, τα ερεθίσματα που δέχεται ένα μωρό, η επικοινωνία που έχει με το περιβάλλον και το πόσα πράγματα μαθαίνει και βλέπει πραγματικά, ταιριάζουν σαφώς καλύτερα με ένα μάρσιπο αγκαλιάς!Βόλτα με δύο μωρά με πολύ μικρή διαφορά ηλικίας

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Σημ.: Όσοι με ξέρετε, θα μ’ έχετε ακούσει αρκετές φορές να λέω ότι το να φοράμε το μωρό μας είναι τόσο καλό ώστε αν πραγματικά δεν είχα άλλη επιλογή θα το έκανα ακόμα και με κάποιο συμβατικό μάρσιπο του εμπορίου (παρά τα μειονεκτήματά του σε σχέση με τους μάρσιπους αγκαλιάς). Το παραπάνω βίντεο δείχνει με πολύ όμορφο τρόπο έναν από τους λόγους που με κάνουν να το λέω αυτό!

Διαβάστε επίσης:
Με ερεθίσματα για τα μωράκια μας

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Με μωρό που τεντώνει τα πόδια του!

Έχετε καταλάβει φαντάζομαι πως οι ερωτήσεις σας μ’ αρέσουν! Όταν έρχεστε σε μένα με τις απορίες σας, είτε προσωπικά, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσα απ’ το group στο facebook, είτε μέσα απ’ τις συναντήσεις της ομάδας, μ’ αρέσει πολύ! Και χαίρομαι αφάνταστα όταν τελικά μου λέτε (και το βλέπω) ότι βοήθησα!

Ας συζητήσουμε εδώ μία από τις απορίες σχετικά με τη χρήση του ring sling:
«Το μωρό μου κάθεται ωραία στο sling, αλλά όταν κουραστεί και είναι ανήσυχο, τεντώνει τα πόδια του προς τα κάτω και μου δημιουργεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα πέσει» (σημ. 1).

Ας το δούμε αναλυτικά:
Λάθος και σωστό: Πόδια μωρού στο μαρσιπο ring slingΣτην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε το λάθος (αριστερά) και στο σωστό (δεξιά).

Σε κάθε μάρσιπο αγκαλιάς, η σωστή τοποθέτηση (για τα ισχία, για την κατανομή του βάρους, για την υποστήριξη του παιδιού, για την κυκλοφορία του αίματος, κλπ.) προϋποθέτει το παιδί να κάθεται με τα γόνατα τουλάχιστον στο ίδιο ύψος με τον πωπό (ή ψηλότερα), με τα πόδια ανοιχτά και με το ύφασμα τουλάχιστον ως το πίσω μέρος των γονάτων. Σωστή τοποθέτηση, σε βαθύ κάθισμα με τα πόδια υποστηριγμένα τουλάχιστον ως το γόνατο
Οι παρακάτω φωτογραφίες (σημ. 2) δείχνουν λάθος τοποθέτηση: τα πόδια του μωρού είναι σχεδόν τεντωμένα, το μωρό κρέμεται, το ύφασμα είναι πολύ ψηλά (ως τον πωπό ή ως τη μέση του μηρού) και τα γόνατα είναι χαμηλά. Το μωρό δεν είναι ασφαλές (ειδικά όταν έχει τα χέρια μέσα, γι’ αυτό και ο μπαμπάς ή η μαμά που το φοράει αναγκάζεται να το κρατάει), η κεφαλή του μηριαίου οστού δεν μπαίνει σωστά στην κοτύλη της λεκάνης, το ύφασμα «κόβει» το μωρό, η μαμά δεν νιώθει σιγουριά και το μωρό δεν νιώθει άνετα.
Πρόβλημα: όταν τα πόδια του μωρού είναι τεντωμένα προς τα κάτω
Αρχή: Σωστή τοποθέτηση
Όταν η τοποθετήση είναι σωστή, το μωρό δεν κρέμεται, ούτε υπάρχει ανάγκη να το κρατάμε. Είναι αγκαλιασμένο από ύφασμα που φτάνει ως τα γόνατα ή χαμηλότερα, και η στάση που έχει (σε «βαθύ κάθισμα») είναι ιδανική τόσο για την άνεσή του όσο και για την ασφάλειά του.
Από αυτή τη θέση, το μωρό δεν μπορεί να τεντώσει τα πόδια του! Το μωρό κάθεται έτσι κι αλλιώς σε μια βαθιά τσέπη, που δημιουργείται από το sling. Φανταστείτε για λίγο τον τρόπο με τον οποίο κάθεται κάποιος σε μια αιώρα! Αν οι άκρες της αιώρας είναι τεντωμένες και το κέντρο της είναι βαθύ, τότε δεν μπορεί να σηκωθεί χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, όσο κι αν προσπαθήσει να τεντώσει τα πόδια του προς τα κάτω. (σημ. 3)Το μωρό σε μάρσιπο αγκαλιάς sling είναι στην ίδια θέση που κάποιος κάθεται σε μια αιώρα!Άρα το πρώτο σημαντικό σημείο είναι να δημιουργείται γύρω απ' το μωρό αυτή η βαθιά "τσέπη" από την αρχή. Ο πιο εύκολος τρόπος να εξασφαλιστεί αυτό, είναι να βεβαιωθούμε ότι το sling μας είναι ρυθμισμένο στο σωστό μέγεθος για μας, πριν ακόμα πάρουμε το μωρό στην αγκαλιά. Συνήθως αρκεί να σφίξουμε την ουρά ώστε η κάτω άκρη του sling να μας ακουμπά ακριβώς κάτω απ' το στήθος.Σωστή αρχική ρύθμιση του μάρσιπου sling εξασφαλίζει ότι το μωρό θα τοποθετηθεί στο σωστό ύψος.Η κάτω άκρη, που σφίγγουμε τραβώντας την εξωτερική πλευρά της ουράς, θέλουμε να είναι σφιχτή και ψηλά, είναι το σημείο στο οποίο θα βρίσκονται τα γόνατα του μωρού. Το κέντρο του sling ωστόσο, θέλουμε να είναι πιο χαλαρό, είναι το σημείο στο οποίο θα "κάτσει" ο πωπός του μωρού και πρέπει να κατεβαίνει χαμηλότερα απ' τα γόνατα.Βαθιά τσέπη στο sling στην οποία θα κάτσει το μωράκιΈνα κόλπο που βοηθάει κάποιους είναι να βάζουν το χέρι τους μέχρι τον αγκώνα στο κέντρο του sling την ώρα που σφίγγουν τις άκρες, ώστε να εξασφαλίζουν ότι εκεί (στο κέντρο) είναι το χαλαρότερο σημείο, ότι δημιουργείται "τσέπη". Άλλοι πάλι ξεκινούν στην αρχή δημιουργώντας βαθιά τσέπη σαν να επρόκειτο να βάλουν το μωρό με τα πόδια μέσα.

Στο παρακάτω βίντεο, δες πώς μπορείς να ελέγξεις ότι το μωρό κάθεται σωστά και να σφίξεις αν χρειάζεται την κάτω άκρη του sling σου με το σωστό τρόπο ώστε να δημιουργείς βαθιά τσέπη:


Κόλπα για "δύσκολες" περιπτώσεις
Για εκείνες τις περιπτώσεις (ή για εκείνα τα μωρά) που φαίνεται πως η προσπάθεια να "σταθούν στα πόδια τους" είναι ακατανίκητη, υπάρχουν κάποια μικρά "κόλπα" που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε σίγουροι ότι το μωρό μας θα είναι με άνεση και ασφάλεια σωστά καθισμένο στο sling, ό,τι και να κάνει.

Πόδια μέσα, τεντωμένα
Ξεκινώντας από την αρχική (σωστή) θέση, μπορούμε να τεντώσουμε τα πόδια του μωρού και να τα βάλουμε μέσα στο sling. Το μωρό θα έχει τα πόδια ανοιχτά αγκαλιάζοντας το σώμα μας, κάπως σαν να κάθεται στο πάτωμα με τα πόδια ανοιχτά μπροστά του. Στην ουσία ο πωπός θα είναι και πάλι χαμηλότερα απ' τα γόνατα, απλά αυτή τη φορά, όλο το πόδι του μωρού θα είναι μέσα στο sling. Πολλά μωρά λατρεύουν αυτή τη θέση!Μωρό με τεντωμένα πόδια σε μάρσιπο sling
Πόδια μέσα, λυγισμένα
Και όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πόδια στη θέση αυτή (ανοιχτά με τα γόνατα ψηλά), ακόμα και με μεγάλα παιδιά, ακόμα και με τις πατούσες μέσα! Αυτή η θέση είναι ιδανική για τους γονείς που θέλουν τα πόδια μέσα αλλά τα μωρά αρνούνται την κλασσική θέση για νεογέννητα, γιατί έχουν πια ξεπεράσει το στάδιο εκείνο που θέλουν να είναι "φασκιωμένα".Μωρό με τα πόδια μέσα, ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Η τοποθέτηση είναι ίδια, απλά αυτή τη φορά το ύφασμα "διπλώνει" πίσω απ' τα γόνατα του μωρού ακόμα κι αν η άκρη φτάνει ως τις πατουσίτσες του! Σημειώστε, πως αυτό γίνεται μόνο με slings που είναι αρκετά φαρδιά ώστε το πάνω μέρος να εξακολουθεί να υποστηρίζει το παιδί τουλάχιστον ως τις μασχάλες!Τοποθέτηση με λυγισμένα γόνατα με τα πόδια μέσα για μεγαλύτερα μωρά
Με την ουρά πίσω απ' τα γόνατα
Ένα ωραίο κόλπο είναι να τοποθετήσουμε την ουρά πίσω απ' τα γόνατα του παιδιού. Αυτό αρχικά δείχνει να μην προσφέρει τίποτα (έτσι κι αλλιώς δεν είναι η ουρά που κρατάει τα γόνατα ψηλά, αλλά η κάτω άκρη του sling). Λειτουργεί όμως πολύ καλά "ψυχολογικά": το μωρό νιώθει πως την "κρατάει" με τα λυγισμένα γονατάκια του και αποφεύγει να τα τεντώσει για να μην τη χάσει! Δοκιμάστε το και θα δείτε!Η ουρά του sling τοποθετείται τεντωμένη κάτω απ' τα γόνατα του μωρού
"Καβάλα" στο sling!
Υπάρχει μια θέση στην οποία το ύφασμα του sling μπαίνει ανάμεσα στα πόδια του μωρού! Δεν μπορεί ο πωπός του μωρού να βρεθεί ποτέ έξω απ' την τσέπη του sling, ακόμα κι αν έχετε να κάνετε με ένα μικρό Ταρζάν, γιατί το μωρό στην ουσία "καβαλάει" το sling! Πάρτε μια γεύση από τη θέση αυτή στις παρακάτω φωτογραφίες, τις επόμενες μέρες θα αναρτήσω τις αναλυτικές οδηγίες! (σημ. 4)Ιδανική θέση για μωρά - ακροβάτες!
Τέλεια θέση για ανήσυχα μωρά που δεν κάθονται ήσυχα στο μάρσιπο sling!

Ελπίζω τα παραπάνω να βοήθησαν!
Στείλτε μου τη γνώμη σας!
Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Διαβάστε επίσης:
Με ανοιχτά πόδια και γόνατα ψηλά!
Με προσοχή για άνεση και ασφάλεια!

Σημειώσεις:
σημ. 1: Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αναφέρονται σε μωρά ηλικίας 3 ως 9 μηνών, καθώς σπάνια αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα με νεογέννητα μωράκια, τα οποία έτσι κι αλλιώς βάζουν τα ποδαράκια τους στη σωστή θέση με τα γόνατα ψηλά (σα βατραχάκι).σημ. 2: Οι παραπάνω φωτογραφίες που δείχνουν λάθος τοποθέτηση προέρχονται είτε από ξένα sites, είτε από μηνύματα που μου στάλθηκαν και χρησιμοποιούνται με άδεια. Έχει γίνει προσπάθεια να κρυφτούν τα πρόσωπα, γιατί ο στόχος δεν είναι να εκθέσουμε κανέναν αλλά να γίνει πιο κατανοητό ένα λάθος που συμβαίνει συχνά στην τοποθέτηση και που δημιουργεί προβλήματα.

σημ. 3: Έχουμε δείξει άλλωστε πως οι κρίκοι «κλειδώνουν» με το βάρος του μωρού, όσο και να τραβήξει κανείς το ύφασμα απ’ την πλευρά του μωρού δεν θα μπορέσει να το χαλαρώσει. Αυτό εξασφαλίζει ότι η κάτω άκρη, πίσω απ' τα γόνατα του μωρού θα παραμείνει τεντωμένη.

σημ. 4: Η θέση προορίζεται για μωρά που έχουν μια ελάχιστη πλευρική στήριξη (από 4-5 μηνών και πάνω). Στην αναλυτική της παρουσίαση θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα, τις ιδιαιτερότητες και τα σημεία προσοχής αυτής της θέσης!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Με κρίκους στο σωστό μέγεθος!

Έχω ξαναγράψει σχετικά με την τεράστια σημασία που έχει να χρησιμοποιούμε ειδικούς κρίκους για slings (που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι' αυτό το σκοπό, ελέγχονται ειδικά γι' αυτό το σκοπό και προορίζονται για χρήση με μωρά). Αν δεν έχετε διαβάσει εκείνη την ανάρτηση, σας παρακαλώ, αφιερώστε ένα λεπτό και διαβάστε την.

Συμπληρωματικά λοιπόν σ' εκείνη την ανάρτηση, θα ήθελα να τονίσω ότι εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή του σωστού μεγέθους των κρίκων που θα χρησιμοποιηθούν, ανάλογα με το βάρος και το πλάτος του υφάσματος που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κρίκοι.Κρίκοι-δαχτυλίδια για μαρσιπο sling
Στην παρακάτω φωτογραφία, το μωβ λινό sling στα αριστερά φτιάχτηκε με μεσαίους κρίκους, το γαλάζιο sling από λεπτό solarveil στο κέντρο φτιάχτηκε με μικρούς κρίκους, ενώ το ριγέ υφαντό στα δεξιά φτιάχτηκε με μεγάλους κρίκους! Για άλλη μια φορά, το μέγεθος μετράει!Σωστό μέγεθος κρίκων όταν φτιάχνουμε ένα sling
Βλέπω μερικές φορές slings που φτιάχνουν κάποιες μαμάδες για να χρησιμοποιήσουν οι ίδιες με το μωρό τους, στα οποία χρησιμοποιείται μεγάλο μέγεθος κρίκων ενώ το ύφασμα είναι λεπτό. Αυτό είναι λάθος και, παρόλο που δεν είναι άμεσα επικίνδυνο, έχει σαν αποτέλεσμα το ύφασμα να χαλαρώνει και η μαμά να χρειάζεται να αναπροσαρμόζει το sling της συχνά. Θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το μεσαίο μέγεθος.
Το solarveil, που προορίζεται για χρήση στο νερό και που είναι λεπτό ύφασμα, φτιάχνεται με τους μικρότερους κρίκους προκειμένου να είναι σταθερό.
Τα διπλά slings θέλουν συνήθως μεγάλους κρίκους για να μπορεί το ύφασμα να περνάει εύκολα και το sling να προσαρμόζεται σωστά. Και όλα αυτά πρέπει να αποφασισθούν με βάση το πώς θα συμπεριφερθεί το ύφασμα και αφού πλυθεί! (Κάποια υφάσματα δείχνουν σκληρά όταν είναι καινούρια, θα έλεγε κανείς πως μόνο με τους μεγάλους κρίκους θα προσαρμόζονται εύκολα, ωστόσο όταν πλυθούν διαπιστώνεται ότι μαλακώνουν πολύ και χρειάζονται κρίκους μεσαίου μεγέθους για να είναι σταθερά).

Όταν το μέγεθος των κρίκων είναι σωστό για το ύφσμα που χρησιμοποιείται, οι κρίκοι «κλειδώνουν» με το βάρος του μωρού, όσο και να τραβήξει κανείς το ύφασμα απ’ την πλευρά του μωρού δεν θα μπορέσει να το χαλαρώσει.


Επιλέξτε σωστά και ευχαριστηθείτε τα slings σας! Καλή συνέχεια! Καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Μυστικά και κόλπα και πώς να μην κατεβαίνουν οι κρίκοι στον ώμο σου
Πώς να μη σου μπλέκεται το ύφασμα στους κρίκους
Σωστός χειρισμός για εύκολη προσαρμογή

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Με μικρό μωρό στην πλάτη

Όταν το μωρό είναι στην πλάτη, η μαμά είναι εντελώς ελεύθερη μπροστά και μπορεί να κάνει ακόμα και κάποιες απ’ τις δουλειές που κανονικά δεν θα έκανε με το μωρό (π.χ. να κόψει κρεμμύδια, να χρησιμοποιήσει αιχμηρά εργαλεία κλπ.) χωρίς το φόβο ότι το μωρό θα «ενδιαφερθεί» γι’ αυτές τις δουλειές, απλώνοντας χεράκια! Ταυτόχρονα, το μωρό νιώθει, ακούει και μυρίζει τη μαμά του και είναι χαρούμενο και άνετο!

Στο παρελθόν, έκανα μια ανάρτηση σχετικά με την τοποθέτηση μωρού στην πλάτη με mei tai, με έναν τρόπο που εξασφαλίζει ότι κρατάμε το μωρό σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και δεν χρειάζεται σε κανένα σημείο να «ισορροπήσουμε» το μωρό στην πλάτη (γι’ αυτό και ο τρόπος αυτός είναι κατάλληλος και για μωρά μικρά ή ιδιαιτέρως «κινητικά»)! Σ’ εκείνο το βίντεο, έχει προσφερθεί να είναι το «μοντέλο» μου, η κόρη μου Ρέα, που τότε ήταν 22 μηνών.

Μου ζητήσατε να φτιάξω το ίδιο βίντεο με μικρό μωρό. Έτσι, η κόρη μου Ηλιάνα, 3,5 μηνών όταν έφτιαξα το παρακάτω βίντεο, με βοήθησε να σας δείξω τον ίδιο τρόπο ξανά! Να το βίντεο:

Σημειώστε, ότι για να μη χρειαστεί να διακόψω το βίντεο, κάνω όλη τη διαδικασία έχοντας την Ηλιάνα στην αγκαλιά μου ενώ είμαι όρθια. Στην αρχή (δηλαδή όταν τυλίγουμε τις μακριές ράντες γύρω απ’ το μωρό) θα μπορούσε κανείς να είναι καθισμένος, ή να ακουμπήσει το mei tai σε μια καρέκλα ή σε ένα κρεβάτι και να βάλει το μωρό πάνω του.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του τρόπου είναι ότι τοποθετεί το μωρό ψηλά στην πλάτη. Έτσι το μωρό μπορεί να βλέπει πάνω απ’ τον ώμο εκείνου που του κουβαλάει και είναι πολύ ευχαριστημένο! Είναι επίσης ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κοιμηθεί το μωρό (τα δικά μου, όταν είναι μπροστά, συνήθως θέλουν να θηλάσουν για να κοιμηθούν, ενώ πίσω αποκοιμιούνται μόνα τους σχεδόν αμέσως)!

Δείτε το, δοκιμάστε το και στείλτε μου τη γνώμη σας!

Καλή συνέχεια, καλό babywearing!

Δείτε επίσης:
Με μάρσιπο mei tai (μεταμφιεσμένο σε onbu)!
Με μάρσιπο sling στην πλάτη (για μικρά μωρά)!
Με το μωρό στην πλάτη σε μάρσιπο αγκαλιάς τύπου Mei tai